Padlóösszefolyó bűzelzáró visszacsapó szeleppel

padlóösszefolyó bűzelzáró
padlóösszefolyó bűzelzáró
Ha a padlóösszefolyó kellemetlen szagokat áraszt, még akkor is, ha nemrég volt beszerelve a bűzelzáró, jogos lehet a kérdés, hogy mit lehet még tenni ez esetben? Ilyenkor sokan meglepődnek, hogy miért nem végzi el a feladatát a padlóösszefolyó bűzelzáró, hiszen pontosan azért lett felszerelve, hogy távol tartsa a zavaró, orrfacsavaró jelenségeket.
Mi lehet a megoldás, milyen módszer mellett lehet még dönteni? Szerencsére létezik erre is egy remek trükk. Megesik, hogy néha sokkal egyszerűbb a helyzet a padlóösszefolyó bűzelzáró kapcsán, míg máskor egy kicsit komplexebb a szituáció. A probléma forrását értelemszerűen a már említett padlóösszefolyó bűzelzáró körül érdemes keresni.

Első lépésként fontos lehet megvizsgálni, hogy mégis milyen állapotok vannak az összefolyó belső részében. Tanácsos kimosni és alaposan megtisztítani azt, mert ha a víz-bűzzár koszos és tele van mindenféle haj, köröm, sampon, szappan maradványokkal, akkor ugye egyáltalán nem meglepő, hogy rossz szagokat áraszt.
Van, amikor ez csak pár napig vagy hétig garantálja a sikert és egy idő után ismét visszatér a szag. Érdemes ekkor a padlóösszefolyó bűzelzáró és a vákuum kapcsolatáról beszélni. Ennek az előfordulása a lefolyó rendszerekben nem számít egyedi esetnek.
Önmagában nem lenne gond, maximum az, hogy egy buborékoló hangot ad ki a kagyló. Viszont a vákuum nemcsak a levegőt szippantja ki a rendszerből, hanem a padlóösszefolyó bűzelzáró víz-bűzzárát is. Ezért is éri meg a padlóösszefolyó bűzelzáró visszacsapót választani, ami a mechanikája révén nemcsak kint tartja a bűzt, de nem engedi, hogy visszafolyjon a helyiségbe a lefolyón.