A szőlőből készült bor a legnépszerűbb

bor
bor

A Nap érlelte vidékek szőlőtőkéi kiváló italt alapoznak meg. A bor az egyik legnépszerűbb ital, már időszámításunk előtt is készítettek. Alkoholos erjedéssel készült nedű először a kedvező éghajlati adottságú területeken volt ismert, de hamar elterjedt az egész Földön.

A szőlőn kívül, más cukorban gazdag gyümölcsből is lehet bort készíteni, szintén erjedéssel. Fogyasztása nemcsak az ünnepi alkalmakra szorítkozik, hanem a hétköznapi ebédek és vacsorák remek kísérője is. Egy-két pohár bor a vérserkentéshez is szükséges, de a szervezetre nagyon sok egyéb jótékony hatását is ismerik.

A bortermelés Magyarországon is ismert, a kiváló borvidékek nemzetközi színvonalú termékeket szülnek. Nagyon ismertek a tokaji, valamint a villányi és a budai bortermelő vidékek kiváló borai. Színük alapján vörös, fehér és rosé típusokról beszélünk, de osztályozható aszerint is, hogy mennyire szárazak vagy édesek.

Aki pedig mélyebben beleásta magát a bor kultúrájába, tudja, hogy melyik típus milyen ételhez passzol. Webáruházunk széles kínálatában rengeteg palackozott bor közül válogathat, igénye szerint rendelhet spanyol, portugál, olasz vagy francia nedűk közül, persze a magyar változatok mellett.

Ezek a prémium borok az ízlelgetés célját szolgálják, helyüket megállják a legelitebb bárokban, éttermekben is. Vásároljon tőlünk bármilyen alkalomra! Egyes borfajták díszdobozban érhetőek el, mások pedig kizárólag vendéglátóipari-egységekhez illenek.

A bor kiválasztása és a rendelés leadása után felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy a legkedvezőbb áron szállítsuk ki a palackokat. Egyúttal sok más minőségi szeszesitalt, pezsgőt vagy prémium sört is beszerezhet tőlünk a bor mellett.