A tahini néhány változata

Tahini

Tapasztalta már, hogy vannak bizonyos ételfajták, amelyek lassabban szívódnak fel? A tahini a finomított szezámmag őrölt formája. Tápanyagtartalma megegyezik a hagyományossal, viszont sokkal hatékonyabb. Többet is olvasna a tahini lehetőségéről? Érdeklik a receptek ezzel kapcsolatban?

A kínai, koreai konyha használja szívesen ezt a masszát, aminek számos fajtája ismert. Gondoljon csak bele, milyen csinosak, egészségesek a japánok, aminek az egyik oka az, hogy kellően figyelnek arra, hogy az étel, amit elfogyasztanak tele legyen tápláló vitaminnal. Egyáltalán nem mindegy mi kerül az ebédlőasztalra.

Nem csupán azt kell szem előtt tartani, hogy egy adott alapanyag megfeleljen az előírásoknak, hanem azt is, hogy a minőséget képviselje. A bulkshop.hu webáruház csak olyan tahini terméket, amelyik bizonyítottan színvonalas, természetes forrásból származik. A hántolt szezámmag tápértéke kisebb mint a hántolatlané, viszont nem annyira keserű.

Igazából itt az egyéni ízlés-világnak van szerepe a választásban. A tahini kiválóan hat székrekedés esetén, mivel magas a rosttartalma, sőt, kifejezetten szakember által is ajánlott a használata azoknak, akik rendszeres szorulással küzdenek. Ez a jelenség napjainkban egyáltalán nem ritka, sőt, egyre gyakoribb.

Nagyszerű cink, magnézium, kalcium, réz és a B1 vitaminnak a forrás a tahini. Ezek szükségszerűek a test harmonikus működéséhez. Javasolt tudatosan előre megtervezni a napi, heti menüt, olyan recepteket kipróbálni, amelyek igazán az egészség megőrzését szolgálják. A tahini pedig egyik fő alappá válhat. Ne halogassa a változtatást, lépjen előre!