A Zingo támogatja a szókincs fejlesztését

zingo
zingo

A társasjáték kiválasztása egy óvodáskorú gyermekkel trükkös lehet. Ők ugyanis nagyon válogatósak a játékokat illetően. Egy játék, amit az egyik héten imádnak, a következő héten már teljesen tiltott lehet. Ráadásul, néha már pár perc után elveszítik az érdeklődésüket, így nem csoda, ha a szülők elgondolkodnak, hogy megéri-e egyáltalán a fáradságot. Pedig a fiatal elmék megismertetése az olyan óvodai társasjátékokkal, mint amilyen a Zingo is, nagyon sok jót tehet.

Tanulmányok szerint, az óvodások játékosan tanulnak. Amikor a gyermek társasjátékozik, olyan készségeket fejleszt, amelyek segítenek majd az olyan dolgokban, mint az olvasás és az idegen nyelv. A társasjátékok a kritikus gondolkodásra is megtanítják a gyerekeket, miközben olyan szociális és érzelmi készségeket gyakorolnak, mint a felváltott játék, a közös munka, valamint a győztes és vesztes viselkedés.

A Zingo szórakoztató és gyors tempójú játék, amit sokan a Bingó óvodásoknak készült változatának tartanak, ugyanis némileg hasonlít hozzá. Két nehézségi szintje van és segíti a fiatal játékosok képességeinek, figyelmének és logikájának fejlődését. A Zingo csodálatos szabadidős tevékenységet kínál. A játékot 2-4 személyre tervezték, akik nemcsak szórakoznak, hanem angol szavakat is tanulnak egy izgalmas, dinamikus versenyjáték formájában.

Amint említettük, a Zingo elve hasonló a Bingóhoz, de itt a játékosoknak angol szavakból álló sorokat kell gyűjteniük. Egy speciális eszköz osztja ki a zsetonokat. Minden játékos kap 1 kétoldalas zsetont szavakkal és képekkel. A megadott zsetonokkal kell minél gyorsabban kitölteni a sorokat. Akinek először sikerül, azt kell kiáltania, hogy Zingo.