Sokan profitálhatnak a holdkő viseléséből

holdkő
holdkő

Egykor úgy hitték, hogy az albit a holdfény megkövesedett sugara. Ennek bizonyítékaként, elforgatáskor a felszínén megjelenő titokzatos kék fényt vélték felfedezni. Nevével ellentétben, ennek az ásványnak semmi köze a Holdhoz, az égitestekhez vagy általában a kozmoszhoz.

A holdkő a földkéregben legnagyobb mennyiségben előforduló ásványok csoportjába, a földpátok közé tartozik. Hogyan lehetséges tehát, hogy ez a közönséges kő ma az egyik legkedveltebb és legértékesebb ásvány? A holdkő, az egyedi fénye miatt, ősidők óta a miszticizmussal van kapcsolatban.

Úgy gondolták, hogy bizonyos színek különböző képességeket erősítenek a viselőjükben, a gondolatolvasástól kezdve a spirituális fejlődésen át a gyógyító tulajdonságokig. Úgy vélték például, hogy az átlátszó vagy színtelen ásványnak biztosítania kell, hogy a tulajdonosa csak a legjobb üzleti döntéseket hozza meg.

A holdkő mozgatásakor jellegzetes csillogás és ragyogás figyelhető meg. Emiatt sokszor a jövő megjóslásával hozzák összefüggésbe. A világ egyes részein még mindig úgy tartják, hogy az a nő, aki a párnája alá teszi, álmában meglátja a jövendőbeli férje arcát.

Az ásvány erejét mindig a női energiához kapcsolták és a nők azok, akik a legnagyobb hasznát veszik az ebből a kőből készült ékszerek viselésének. Erőt ad nekik a fizikai gyengeségek leküzdéséhez, támogatja a termékenységet és segít kiegyensúlyozni a hormonális zavarokat.

A néphit szerint, a holdkő nemcsak a nőknek segít, hanem azoknak is, akik hosszú útra indulnak, vagy akiknek bonyolult és nagyon fontos döntéseket kell meghozniuk. Ezen kívül szerencsét hoz azoknak is, akik egyedülállóak.