Asztma spray a tünetek enyhítésére

asztma spray
Asztma spray

Létezik egy olyan gyógyíthatatlan krónikus légúti betegség, aminek az okát az orvosok a mai napig sem tudták megtalálni, ez pedig nem más, mint az asztma. A megbetegedés krónikus gyulladást idéz elő a légutakban és a tüdő hörgőiben. Ennek enyhítésére az asztma spray jelenti a legjobb megoldást.

A betegek érzékenyen reagálnak egyes környezeti hatásokra, mint a szmog, dohányfüst, hideg levegő, allergiát okozó pollenek, légúti fertőzések. Ilyenkor jelentkező tünet lehet a légszomj, a köhögés, valamint a sípoló vagy nehézlégzés. Ahogy a kutatások egyre többet tudnak meg erről a krónikus, gyógyíthatatlan betegségről, folyamatosan bővül az asztma kezelésének ajánlásai.

Egyes szinteken más terápiás gyógykezelést javasol, így az asztma spray típusai megkülönböztethetőek annak függvényében, hogy milyen probléma megoldására használatosak, milyen hatóanyagot tartalmaznak, illetve eltérő a gyógyszerbevitel módja is. Az első esetben fontos különválasztani a fenntartó és a rohamoldó asztmagyógyszereket. A fenntartó terápia arra való, hogy megelőzze az állapot romlását, aminek köszönhetően a beteg tünetmentes lesz, életminőségét nem befolyásolja különösebben az asztma.

A hirtelen fellépő légúti szűkületet oldja a rohamoldó asztma spray, ami mindig az érintett birtokában kell legyen. Tágítja a hörgőket és hozzájárul a felgyülemlett váladék eltávolításához. Bár azt tudni kell, hogy a fenntartó terápiás gyógyszerekkel szemben, a rohamoldók rendszeres használata nem kezeli a problémát. Mindazonáltal sokat segít az asztma spray.