A benzinmotoros fűnyíró páratlan ereje

Benzinmotoros fűnyíró
Benzinmotoros fűnyíró

Ha igényesek vagyunk, az meg fog látszani a kertünkben lévő pázsiton is, de csak akkor, hogyha rendelkezünk a megfelelő eszközökkel, amivel karbantarthatjuk. Ha elburjánzott és túl nagyra nőtt fű, akkor elő kell kapnunk a benzinmotoros fűnyíró valamelyikét és már munkához is láthatunk. Azzal jó tisztában lenni, hogy mekkora füvet képes lenyírni, mivel ha túl nagy azzal gondok lesznek. Nézzük át a területet, mert ha sok tereptárgy van jelen, akkor az megnehezítheti a munkát! A benzinmotoros fűnyíró pengéi rendkívül nagy sebességgel dolgoznak, ezért ügyeljünk arra, hogy ne ütközzenek bele semmilyen kemény tárgyba, mert így kicsorbulhatnak, eltörhetnek, elgörbülhetnek és ezután abba kell hagynunk a fűnyírást.

Szerencsére ez ritkán fordul elő, hogyha elég körültekintőek vagyunk. A benzinmotoros fűnyíró ereje a motorjában rejlik, amely takarékos és egyben nagyon hatékony is. A nagyobb területek lenyírására is kiválóan alkalmas. A használata zajjal jár és ez a monoton búgás nem igazán kellemes, tanácsos fülvédőt használni miközben dolgozunk az eszközzel. Ami ennél is fontosabb, hogy legyen rajtunk védőszemüveg a benzinmotoros fűnyíró használata közben, mert a különféle fadarabok, kavicsok könnyen felverődhetnek, bár ez ellen a forgókések körül egy védő rész van kialakítva.

A precíz mérnöki munkának köszönhetően a benzinmotoros fűnyíró kifejezetten könnyű lett, ezért az intenzív használat esetén sem fogjuk kényelmetlennek érezni munka közben. Nem fog igényelni semmilyen karbantartást az akkumulátora, mivel menetközben mindig feltölti önmagát. Ez azt teszi lehetővé, hogy már az első berántás alkalmával működésbe fog lépni az egyhengeres, négyütemű motor. A nyelét a saját magasságunkhoz igazíthatjuk, mivel állítható kialakítást kapott, amelyet három pozíciót biztosít, igény szerint. Amennyiben mégis szükség lenne az akku feltöltésére, egyes modellek esetében mellékelve van a tartalék akkumulátortöltő is.

Ez például a kiváló Einhell benzinmotoros fűnyíró esetében is így van. A nagyméretű kerekeinek köszönhetően könnyedén gördül át a nehezebb terepen is, és ezt a gördülékenységet golyóscsapágyak biztosítják. A nagyobb területek megmunkálása könnyedén megoldható, mert akár 1800 négyzetméteren is használható. Hogyha kezdünk fáradni a tolása közben, akkor bekapcsolhatjuk a hátsókerék meghajtást és ezután már csak irányítanunk kell. Nem kell semmilyen egyéb erőfeszítést tennünk a használata közben. A benzinmotoros fűnyíró külsejére eleve jó ránézni, mert erőt és hatékonyságot sugároz az igényes kialakítás és a masszív acéllemezből készült motorház.