A LED reflektorok óriási előnyt szolgálnak

Hatékony LED reflektor
Hatékony LED reflektor

A sötét éjszakákon óriási megkönnyebbülést jelent, ha az utcán sétálva, megfelelő fény világítja be az utat és az utcát egyaránt. Ezt leszámítva, más területeken is fontos lehet, hogy a nagyobb biztonság érdekében, mindenhol jól lássunk az éjszaka leple alatt is. A hagyományos gázos kültéri lámpák mára már elavultnak számítanak, alacsony hatásfokuk és szórt fényük miatt. A LED reflektorok egyre inkább kezdenek elterjedni és átvenni a régi fényvetők helyét, utcáról utcára. A LED technológia nem új keletű dolog, mindenki hallott már róla.

Az más kérdés, hogy mennyire ismerik a rendszer működését és annak előnyeit. Számos szempont szól a LED reflektorok mellett. Tulajdonképpen ellene nem is lehet semmit felhozni. A legfontosabb előnye a jelentősen alacsonyabb, mondhatni minimális energiafelhasználás. A nagyszámban üzemeltetett lámpák óriási költségeket róttak az üzemeltetők vállára, amelyek most jelentősen csökkenthetőek. Természetesen szükség van teljesen új beruházásra, mivel a LED reflektorok más módszerrel és más elven működnek. Azonban jó hír, hogy a ráfordított beruházási költségek hamar megtérülnek a jelentős energia megtakarítás által. Érdemes minden önkormányzatnak, illetve más üzemeltetőnek is elgondolkodnia, hiszen a fejlődést nem lehet megállítani.

A jövő technológiája mindenki számára elérhető. A LED reflektorok koncentrált, erős fényt bocsájtanak ki, amellyel minden kívánt területet hatékonyan meg lehet világítani. Az akár 30000 üzemórát is működni képes rendszer, alacsony hőtermelése miatt teljesen zárt kialakítású, így nem koszolódik és karbantartási igénye is rendkívül alacsony. Otthonaink hatékony fényforrásait figyelembe véve is számos remek megoldást kínál a LED technológia. A hagyományos spot lámpák, bajonett záras izzói mindenki számára jól ismertek.

A kompakt izzók GU10 LED verziói jelenleg is elérhetőek a boltok polcain. Aki használja otthonában állmennyezeti világítást, vagy a fürdőszobai tükör felett spot lámpát, bizonyos lehet abban, hogy a hagyományos spot izzók vannak telepítve. A GU10 LED izzók mára már átvették ezek helyét a környezettudatos háztarásokban. Az olcsóbb üzemeltetés mellett a klasszisokkal jobb koncentrált fényszórási tulajdonságainak köszönhetően egyre népszerűbbé váltak. A rejtett zugok, szerkények, bárpultok dizájn jellegű megvilágítása is mára elképzelhetetlen GU10 LED izzók nélkül. A választható meleg vagy hideg fehér fények további kényelmi és esztétikai előnyöket is biztosítanak az ilyen izzókat használóknak.