Bor ajándékba bármikor adható

Bor ajándék
Bor ajándék

Gyakran törjük a fejünket, hogy milyen meglepetéssel szolgálhatnánk egy-egy jeles alkalom során valamelyik igen kedves családtag vagy barát megajándékozására. Jobbnál-jobb ötletek vannak az internetes oldalakon, de amikor hirtelen kapjuk a meghívást és az idő rövidsége is ellenünk dolgozik, mentőövként a bor ajándék gyanánt egyszerűen tökéletes választás.

Bor ajándékba bármikor…

Sokan elcsépeltnek tartják bort ajándékozni, pedig nem az! Egy kiváló minőségű fajta igazán értékes ajándék lehet és aki csak egy kicsit is szereti ezt a nemes nedűt, az biztosan nem fogja elcsépeltnek és unalmasnak tartani, hanem őszinte örömmel veszi át. A bor ajándékként olyan klasszikus meglepetésnek számít, mint a virág. Soha nem lehet vele mellélőni. A pincészetek sokasága pedig megadja mindenkinek a lehetőséget, hogy olyan palackot szerezzen be, aminek a tartalma igazi ínyencségnek számít. Sőt, még személyre is lehet szabni a meglepetést, ha a bor ajándékként lesz átadva. Napjainkban számos helyen láthatunk olyan palackokat, amint különféle feliratok olvashatóak, mint „A legjobb apa”, „A legjobb főnök”, stb… Viszont, névre szólóan is egyedivé lehet tenni, amikor az illető személy neve kerül a címkére. Ennek is számos variációja van, hiszen nemcsak papírból lehet, hanem sok más tárgyból is.

Egy ízlésesen kialakított tartóval a bor ajándékként stílusos meglepetés is lehet. Természetesen arra figyelni kell, hogy a megvett ital minőségi legyen és ha ismerjük az illető ízlését, akkor arra is törekedjünk, hogy a vörös, rozé vagy a fehér közül melyiket preferálja. Ugyanakkor stílusos lehet a bor ajándék gyanánt akkor is, ha a hozzáillő poharakkal egészítjük ki. Mindegyik fajtához megvan, hogy milyen pohár illik.

Sőt, szakembereket is meg lehet kérdezni, hogy biztosan jól döntsünk. A szőlőből előállított nemes nedű mindig jól jön, éppen ezért nem árt tartani belőle 1-2 palackkal arra az esetre, ha váratlanul beállít valaki. Egy jeles esemény megünnepléséhez olykor sokkal jobban illik a bor, mint a pezsgő, sőt, a kézműves bor ajándékba és saját részre nemcsak stílust ad, hanem egyedi aromát, zamatot és a nélkülözhetetlen jókedvet is garantálja.