Borház Budapest minden kerületében van

Borház Budapest
Borház Budapest

Napjainkban mindenféle körutakat szerveznek az irodák, amire bárki beiratkozik, ha annak a témája éppen a személyiségéhez illik és érdekli a téma. Amikor valaki elkezdi felsorolni, hogy Eger, Csopak, Villány, akkor sokan azonnal rávágják, hogy bor.

Borház Budapest minden kerületében várja

Igen, ezek olyan híres borvidékek, ahonnan a nemes nedűk sokasága kerül a kereskedések polcaira. Borház Budapest minden kerületében több is van. Sőt, nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is, ahol igazi bortúrákon lehet részt venni, persze egy kis kóstolással összekötve. Például, aki ellátogat Egerben, annak szinte kötelező elmennie Szépasszony-völgybe is. Viszont vannak, akik nem vágynak ilyen bortúrákra és inkább az üzletekből szerzik be a szükséges mennyiséget. Borház Budapest városában temérdek van és mindegyik rengeteg fajtát kínál a vásárlóinak. Némelyik felkarolja a kisebb borászatokat, hogy igazi manufaktúrából származó italokat is a vevők rendelkezésére bocsájthasson. Elég segítségül hívni az internetet, hogy abban a kerületben, ahol élünk, megtaláljuk a legközelebbit. Némelyik borház Budapesten igazi különlegességeket is kínál, ami a legnagyobb ínyenceknek is megfelelnek. Ezek a helyek egyedi hangulattal rendelkeznek, ahol jó lenni, jó megkóstolni néhány finomságot és kényelmesen elbeszélgetni a barátokkal.

természetesen nemcsak egy-két pohárral lehet fogyasztani, mert bátran lehet vásárolni több palackkal is, hogy otthon is legyen valamennyi, ha véletlenül betoppanna valaki. Mindegyik borház Budapesten kínál valami egyedit, ami csak rá jellemző. Például a Drop Shop, ami a Balassi Bálint utcában található, mindennap hihetetlen történeteket mesél.

Az egyik ilyen téma, hogy miért lett egy bornak a neve Krisztus könyve, vagy miként lett a jelképe a világ egyik legismertebb borrégiójának a jelképe a kis fekete kakas. Érdekes történetek, amelyek nemcsak lebilincselőek, de egyedi hangulatot adnak az eltöltött időnek. Természetesen, ez csak egy volt a sok borház Budapest városában lévőkből, amolyan kedvcsinálónak, hogy mindenkinek megjöjjön a kedve felkeresni valamelyiket.