Bútorba épített bárpult

bárpult
Bárpult

A modern konyhai megoldások egyre nagyobb népszerűséget szereznek a belsőépítészetben. A tágas és stílusos bárpult nemcsak kényelmes, hanem a helymegtakarítást is elősegíti. A külső esztétika mellett, ennek a bútordarabnak számos előnye is van, amelyek miatt kiemelkedik a többi berendezési tárgytól. A szokásos asztalokkal ellentétben, gyakran tartalmaznak további helyet az edények és egyéb konyhai eszközök tárolásához.

Akár az olyan nagy készülékeket, mint a mosogatógép vagy az elektromos sütő is könnyedén beilleszthetjük a bárpultba. Ezt a tulajdonságot leginkább a kisebb helyiségek tulajdonosai értékelik. Ezen kívül egy teljesen felszerelt konyhai pult többfunkciós elemnek tekinthető, mivel helyet takarít meg.

Nemcsak az étkezőt, hanem a munkaterületet is magában foglalhatja, nem beszélve a hasznos tároló helyekről. A bárpulttal felszerelt konyha modern hatást kelt és sok stílusirányzathoz illeszkedik. Viszont nem szabad azonnal a boltba rohanni, a jelentős előnyök ellenére ez a megoldás nem alkalmas minden konyhához. Először is, a bárpultok ritkán képesek háromtól több embert befogadni és a nagy modellek még a tágas helyiségekben is alkalmatlannak tűnnek, leginkább egy kávézóra emlékeztetve.

Másodszor, a bárpultok monolitikus felépítésüknek köszönhetően, nem tekinthetőek mobil bútordaraboknak, mint például egy étkezőasztal, amit szükség esetén át lehet vinni egyik helyről a másikra. A legjobb megoldás a kicsi területre a mini állvány, ami jobb, mint a szokásos étkezőasztal, mivel kevesebb helyet foglal el. Ha az ablak területe üres, a bárpultot az ablakpárkányra is lehet telepíteni. A kétszintes modellek lehetővé teszik több zóna kombinálását.