Használt laptop széles választékban

használt laptop
Használt laptop

Ha egy elektronikai eszközt megvesz az ember a boltban, azt idővel újabbra fogja cserélni, amikor pedig így tesz, a régi darabtól meg fog szabadulni. Vannak, akik családon vagy ismeretségi körön belül meg tudják oldani az újrahasznosítást, mások inkább beadják egy kereskedőhöz.

Többek között ilyen módon kerül egy használt laptop a másodpiacra, és éppen ezért a kínálat állapot, felszereltség, illetve kategória tekintetében igencsak változatos képet mutat. Találhatunk az ebyte.hu honlapon 30.000 Ft körüli áron, 11,6 hüvelyk méretű kijelzővel szerelt, gyengébb teljesítményű gépet, de akad 15,6 hüvelykes, nagy felbontású képernyővel, közel tízszeres, azaz 300.000 Ft körüli áron is.

A használt laptopok tehát széles skálán mozognak az árak tekintetében is. Az E-Byte oldalon számos gyártó készülékei megtalálhatók (Dell, Fujitsu, HP, Lenovo), és mindegyik képviselteti magát olcsóbb és a drágább gépekkel egyaránt.

Ami a laptopok használhatóságát illeti, attól, hogy némelyik darab már túl van az ötödik születésnapján is, minden gond nélkül lehet velük számolni akár otthoni, akár munkahelyi alkalmazás kapcsán is. Ugyanis a használt laptop már néhány munkaórán túl van, az alkatrészei „összemelegedtek”, így stabil működésre képes.

Egyetlen gyenge pontjuk szokott lenni a másodpiacról származó gépeknek, ez pedig az akkumulátor, ami idővel elfárad és cserére szorul. Ezt leszámítva a használt laptop pont olyan jó szolgálatot tud tenni, mint az új társai, csak jóval olcsóbban. Az 5-8 éves felsőkategóriás gépek többet érnek adott szituációban, mint alsó, esetleg középkategóriás új társaik. Tehát, egészen bátran be lehet térni egy használt gépekkel foglalkozó kereskedőhöz.