Csodálatos élmény a Szardínia nyaralás

Szardínia nyaralás
Szardínia nyaralás

Bár jelenleg, a koronavírus világjárvány terjedése ellen érvénybe léptetett rendelkezések kicsit megnehezítik a külföldi utazásokat, nyaralásokat, de azért mégsem vált lehetetlenné a külföldi üdülés a magyar embereknek. Nem olyan közismert úti cél Szardínia nyaralás tekintetében, mint a többi olaszországi sziget vagy város, de azt mindenképpen érdemes tudni, hogy több ezer éves történelmet és varázslatos tengerparti strandokat rejteget.

A sziget közel 2000 méteres tengerpartján szépen elrendezett strandok sorakoznak, a látvány leginkább a Karib-térség szigetvilágához hasonlítható. Türkizkék vagy olívazöld víztükör teszi teljessé a homokdűnék és kvarckristályok szabdalta fehér homokos partokat.

A Szardínia nyaralás már ezért a szépséges látványért is nagyon jó döntés lehet. Minden évben beszavazzák Európa legszebb tengerpartjai közé a sziget északi oldalán fekvő La Pelosta strandot, amit mindenképpen érdemes meglátogatni. Voltaképpen a Szardínia nyaralás csak akkor ad teljes élményt, ha megismerjük a tengerpartjait. Felejthetetlen tapasztalat Szardínia szigetén az üdülés, legalább egyszer az életben mindenkinek el kellene ide látogatnia.

Ez ma már nem lehetetlen, több utazási iroda is felkínálja a lehetőséget. Gasztronómiai különlegességek megkóstolására is van módunk a Szardínia nyaralás alatt, amelyek nem tengeri ételekből állnak, ahogyan azt gondolnánk. A helyi lakosok állattartásból éltek és ez napjainkban is jellemzi a konyhájukat. Így a Szardínia nyaralás idején birka-, bárány-, disznó- és kecskehúst fogyaszthatunk leginkább.