Érdekes és izgalmas Fejér megyei programok

Fejér megyei programok
Fejér megyei programok

Az unatkozó gyerekek előbb-utóbb rosszalkodni kezdenek, ezért tanácsos minél több programon részt venni velük, ha lehet, akkor a szabad levegőn. Szerencsére, a Fejér megyei programok kiváló lehetőséget biztosítanak a szórakozásra, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A család létszámától és a gyerekek korától függetlenül lehet válogatni a jobbnál-jobb programok közül.

Például a természet könnyen megismerhető a Bertényi Miklós Füvészkert területén tett séta ideje alatt. A Pilisi Parkerdő területén ez egy külön világot alkot, ami annak köszönhető, hogy itt a környékhez képest más a mikroklíma. Először csak fenyőféléket ültettek a területre, majd 1978-ban arborétummá nyilvánították és új növényfajokat telepítettek.

1980-ban kialakításra került a madártani ösvény, ami további érdekességekkel tarkította a helyet. A Fejér megyei programok másik kiváló helyszíne az Alcsútdobozi Kalandpark. A nagyobbacska gyerekeknek igazi kihívást jelent ez a park, mert nagyon élveznek drótkötélen átsiklani a fák lombkoronáján vagy kötélhágcsón megközelíteni a kincsek rejtekét.

Azért is optimális választás a Fejér megyei programok eme helyszíne, mert itt a nagyoknak való, aktív pihenést biztosító, felnőtt méretű játékokat is építettek, így az egész család remekül szórakozhat. Az Alcsútdobozi Kalandpark a fővároshoz is közel van, mindössze 40 km távolságra.

A Fertőzug Állatsimogató a csemeték nagy kedvence, ezt rengetegen választják a Fejér megyei programok közül. Itt több mint 40 állatfaj várja a kicsiket és a szüleiket. Bár nem lehet mindegyiket megsimogatni, a kezesebb jószágok maguk kezdeményezik a barátkozást az apró és a nagyobb emberekkel.