Duguláselhárítás profi szakikkal

duguláselhárítás
Duguláselhárítás

Ha felüti a fejét a dugulás, akkor azonnali segítségre van szükség, különben nagyon kellemetlen helyzetben kerülhetünk, szinte azonnal. Duguláselhárítás esetén, legtöbbünknek a mellékhelyiség jut eszébe, azonban gyakorta fordul elő a mosogatóknál, fürdőkádnál, padló összefolyónál és még számos helyen. Ilyen esetben az a lehető legjobb, ha szakember segítéségét kérjük, ugyanis így sokkal egyszerűbben megszüntethető a probléma, valamint nagyobb esély van arra is, hogy rövidebb időn belül újra kialakuljon.

Az otthoni módszerek ideiglenesen megoldást nyújthatnak, azonban vannak olyan helyzetek, amikor ezek már semmilyen eredménnyel nem szolgálhatnak. Az a duguláselhárítás, amit szakember végez, már gépekkel történik, nem pedig maró anyagokkal. Ezek általában magasnyomású csatornamosók vagy spirálos gépek, így szinte pillanatok alatt képesek elbánni a makacsabb szennyeződések torlódásaival is.

Milyen eszközökkel történik a duguláselhárítás?

Mielőtt rátérnénk, hogy milyen eszközökkel végzik a képzett szakemberek a munkát, nézzük meg, mik vethetőek be házilag sikerrel a duguláselhárítás kezelésére! Egy alapfeltevés és szinte már elcsépelt, miszerint jobb megelőzni az eltömődést, mint utólagosan kezelni azt. A vezetékek rendszeres átmosása forró vízzel, az esetek többségében bőven elég erre. A fő gondot általában a különféle zsiradékok jelentik. Ezek ugyanúgy megmutatkoznak a fürdőben, csak itt nem az ételmaradványokból, hanem szappanokból, tusfürdőkből, illetve a bőr felszínéről lemosott fagyú található.

A duguláselhárítás szempontjából, talán a szennyfogó a leginkább kulcsfontosságú találmány. Természetesen mit sem ér, amennyiben nincs rendszeresen alkalmazva. Ha mégsem sikerül megelőzni a bajt, akkor következhet a duguláselhárítás hatásos házi eszköze az ecet és szódabikarbóna kompozíciója. A szifon kitakarítása is segíthet, valamint kaphatóak a boltban, a vegyszerek és pumpák mellett, már csőgörények is. Ezekkel szemben, a képzett szakemberek olyan ipari berendezéseket használnak, amilyen a Rems Cobra 22 és a Rothenberger R600 profi duguláselhárító gép.

A ROM Smartcombi – WOMA csatornamosó kocsi előtt nem sok akadály marad meg. Amennyiben el kell távolítani a felgyülemlett folyadékot, akkor abban a HONDA WT40 szennyvízszivattyú tud gyors segítséget kínálni, illetve a SBS-EC- LED-es csatornakamera feltárja a kialakult helyzetet, ami után a duguláselhárítás már szinte gyerekjáték. Megéri tehát profikat bízni a feladatot.

Mikor van szükség egy vízvezetékszerelő segítségére?

Tény, hogy mindig előnyösebb megelőzni a problémákat, mint utólagosan kárelhárítást végezni, de például egy csőtörésnek adott esetekben csak ritkán van előjele. Nem kizárt, miszerint egy képzett vízvezetékszerelő meg tudná állapítani előre az esetleges sérülés megjelenését, de ez már csak abból fakadóan is nehéz, hogy a vezetékek többnyire a falakban futnak. Amire viszont lehet támaszkodni, az az időintervallum. A több 10 éves csővezetékekkel nem éri meg úgymond játszani.

Egy komolyabb felújítás keretében egyszerűbb elvégezni a cserét, még mielőtt feladják a harcot a korrózióval szemben. Egy képzett vízvezetékszerelő tervszerűen cselekszik és minden részletre odafigyel. Természetesen csak helyszíni felmérés keretében tud pontos árajánlatot adni, illetve kitérni arra, ha szerinte jobb lenne a további feladatokat ellátni, a későbbi meghibásodások elkerülése okán. Ha már az új vezeték kap helyet, akkor a mosogató szifonon sem érdemes spórolni, illetve a régebbi sarokszelepeknél jobban zárhatnak az újak.

A csaptelepeket szintén jó ötlet kicserélni, amivel a helyiségek stílusa is fokozható. A vízvezetékszerelő kérés esetén elmondja, mivel járna jól. Az igényes megjelenés, udvarias viselkedés kiváló kommunikációs képességgel párosul, amihez alapként tartozik a magas színvonalú szaktudás és jó felszereltség. A legmodernebb technológiák bevetése sem marad ki a vízvezetékszerelő munkájából. Ez pedig a garanciát növeli és megtérülővé teszi a kifizetéseket.

Természetesen ilyen esetekben fontos az azonnali cselekvés, így a legtöbb cég már 1 órán belüli kiszállást biztosít. Ritkábban fordulhat ugyan elő, de az sincs kizárva, hogy a tartályt is ki kell cserélni. Ilyenkor már vízvezetékszerelő beavatkozására is szükség lehet, hiszen ez már további károkat okozhat. Általánosságban ezek a szakemberek vállalják a csaptelep, a WC tartály, a mosdókagyló, valamint a lefolyók cseréjét is. Ezek mellett, az olyan szolgáltatásokban is számíthatunk rájuk, mint a mosogatógép bekötés és a dugulás teljes megszüntetése a lakáson belül és kívül.

Ha észleljük a problémát, azonnal vegyük kezünkbe a telefont, hiszen ilyenkor már kaphatunk egy teljes körű felvilágosítást a megszüntetés menetéről. A vízvezetékszerelő egy árajánlattal is tud nekünk szolgálni, ami tartalmazza a kiszállást, a munkadíjat, valamint az egyéb felmerülő költségeket. Fontos kihangsúlyozni, hogy ezek a cégek általában non-stop működnek és segítséget adnak, hiszen egy esetleges dugulás során akár az egész lakásban, sőt, még szomszédoknál is jelentős károk keletkezhetnek. Ahogy minden téren, jobb megelőzni a gondokat!