A Set-top box gazdaságos megoldás

Set-top box
Set-top box

A tévézés még mindig nem ment ki a divatból és valószínűleg még sokáig nem is fog. Sőt, bizonyos esetben ingyenes szolgáltatást is igénybe lehet venni, amennyiben megvannak hozzá a megfelelő eszközeink. A set-top box többféle néven ismert hazánkban, viszont mindenki ugyanarra használja. A MinddigTV az Antenna Hungária szolgáltatásai közé tartozik. A set-top box révén 12 ingyenes csatornát lehet nézni. Ez csak abban az esetben felel meg a célnak, amennyiben megelégszünk ennyivel.

Aki ezen felül szeretne még programokat, annak kábel TV előfizetésre, műholdvevőre vagy IPTV-re lesz szüksége. Mindnek megvan a maga előnye és a hátránya, tehát a körülményeknek megfelelő eszközt érdemes választani. A set-top box többféle kivitelben érhető el a bolt.sat.hu weboldalon, kedvező áron. A beüzemeléséhez nincs szükség különösebb szakértelemre.

A csomagolásban található leírás alapján valószínűleg mindenki könnyűszerrel elboldogul majd a set-top box beüzemelésével. Ezután már nincs más dolgunk, mint bekapcsolni a készüléket és máris nézhetjük a TV-t. Bizonyos modelleken szerepel a DVB-T2/C felirat. Ez azt jelenti, hogy az ilyen set-top box képes megjeleníteni a más kábelszolgáltatók által sugárzott jeleket is. Fontos szem előtt tartani, hogy a képminőség, a megbízhatóság és a szolgáltatások tekintetében nem feltétlenül egy egyszerű set-top box a megoldás. Sokkal inkább egy DVB-T tuneres VU+ készülék.

Az árkülönbség nem számottevő, viszont sokkal jobb képminőségre számíthatunk. A kezelhetőséget nagyban megkönnyíti a mellékelt távirányító, amivel egyszerűbb megkeresni a programokat és kézenfekvőbb a menüben navigálni.