ESTA kérelem benyújtása itt

Esta kérelem
Esta kérelem

Szeretne új élményekkel gazdagodni és olyan helyeket felfedezni, ahol még nem járt? Amennyiben az Amerikai Egyesült Államokba tervez egy kirándulást, akkor mindenképp igényelnie kell az ESTA vízumot. Ez egy olyan, elektronikus engedély, aminek segítségével 90 napot tartózkodhat az USA-ban, de csak akkor, ha a Vízummentességi Program valamelyik országának állampolgára.

Akár üzleti útról van szó, akár turisztikai célú kiruccanásról, az ESTA megszerzése kötelező. A folyamat nagyon egyszerűen elintézhető otthonról, ugyanis a linkre kattintva csak ki kell töltenie egy űrlapot. Csupán néhány kérdésre kell válaszolni, majd online véglegesítheti a kérelmét és ki is fizetheti a megszabott összeget. A részletes útmutatót megtalálja a www.estavisa.hu oldalon.

Azt viszont tudnia kell, hogy az elektronikus engedély megszerzése önmagában még nem jogosítja fel arra, hogy átlépje az ország határát. Belépés előtt alávetik egy rutinellenőrzésnek, amely során eldöntik, hogy alkalmas-e arra, hogy beutazzon Amerikába. Természetesen szinte minden esetben megfelelnek az emberek, úgyhogy akinek nincs rá nyomós oka, annak nem kell aggódnia a bejutás miatt. Az ESTA témájában számos hasznos útmutatást talál az oldalon, ráadásul vészhelyzet esetében 24 órás támogatást is nyújtanak Önnek.

Amennyiben többet is meg akar tudni a vízum USA eljárásairól, ne habozzon szétnézni az oldalon, ahol nemcsak hasznos információkat talál, hanem olyan blog bejegyzéseket is, amelyekből megismerheti például azokat a városokat, ahol mindenképp érdemes eltöltenie néhány napot. Sokan kirándulás céljából utaznak ide, de nincs konkrét tervük. Számukra ajánlatos megismerni az oldalon bemutatott városokat, hiszen így sokkal egyszerűbb lesz úti tervet készíteni és azt megvalósítani. A nyaralásból például semmiképp sem hiányozhat Miami. A homokos partok és a pálmafák mindenkinek relaxáló napokat nyújtanak.

A vízum USA segítségével pedig a filmekből ismert Las Vegasba is ellátogathat, elvégre aki Amerikában jár, annak ezt a várost sem szabad felfedezetlenül hagynia. Ami még nagyon fontos az utazás előtt, hogy részletesen informálódjon az egészségügyi biztosításról is. Amerikában ugyanis teljesen eltérő a rendszer, így hát még az alap ellátások és vizsgálatok is sokba kerülnek. Pontosan ezért szükséges az, hogy a biztosítása fedje az esetleges baleseteket és vészhelyzeteket is. Bármilyen további kérdése van a vízum USA terén, keresse a weboldalt és lapozza át az információkat! Az igényléskor pedig figyeljen oda, hogy pontos adatokat adjon meg és nézze át még egyszer a kitöltött mezőket!