Hasznos és szép a legtöbb szobanövény

szobanövény
Szobanövény

Az ember a természet szülötte, még akkor is, ha igyekszik ezt minden létező módon elfelejteni. Még amikor egy túlzsúfolt belvárosban élünk, valamilyen apartman sokadik emeletén, akkor is szeretjük, ha némi élőlény vesz bennünket körül. Pontosan ezért gyakori, hogy különféle szobanövények kerülnek elhelyezésre a lakás bizonyos pontjain.

Ugyanakkor komolyan oda kell figyeljünk ezeknek a kis csodáknak az igényeire, mert képtelenek bárhol megélni. Elengedhetetlen a jó minőségű talaj, amibe belekerülnek, ezen kívül pedig a rendszeres öntözés és az elegendő fény az, amire biztosítani kell. Ha ezen tényezők közül bármelyik csak korlátozottan van meg, gyorsan észrevehető a negatív következmény, hiszen a szobanövény megsínyli a hiányt.

Meg kell említeni még a hőmérséklet is, hiszen a legtöbb fajta képtelen elviselni a túl hideget, ezért télen még a balkonról is be kell vinni azokat, főleg ha az fedetlen. Miért hasznos a szobanövény? Sokan csak egyszerűen a szépségükért tartják ezeket a virágokat, de olykor elláthatnak sajátos funkciót. Nem titok és könnyedén utána olvashatunk, hogy némelyik szobanövény felér egy légtisztítóval.

Ugyanígy vannak olyan változatok, amelyek a párologtatást végzik intenzíven, így száraz környezetben fantasztikusan jól tudnak teljesíteni és még csak pénzt sem kell kiadjunk a drága készülékekért, mert a kis kedvencünk elvégzi ezt a munkát teljesen ingyen. Az sem ritka, hogy némelyik szobanövény termését tudjuk esetenként hasznosítani. Remek példa erre a citrom vagy az egyre jobban elterjedt kis klementin. Ha szeretnénk megtudni minél többet a szobanövény különféle változatairól, akkor látogassunk el az otthonszuletik.hu oldalra ebből a célból!