A Jack Daniels felrázza az embert

Jack Daniels
Jack Daniels

Az italszakértők hosszasan tudnak értekezni a termékekről, hiszen ez a dolguk, nevezetesen elemezni a tulajdonságokat. A Jack Daniels temérdek szakértőnek adott munkát már a múltban is, hiszen a tulajdonságai és íz-világa olyan sokszínű, karakteres, hogy tulajdonképpen regényeket lehetne róla írni.

A Jack Daniels története nem titok senki előtt, sőt, valószínűleg sokan ismerik, hiszen a több évszázados múltja adott bőven alkalmat arra, hogy híre menjen. Ezen túlmenően pedig azt is el kell mondani, hogy a marketingszakemberek is nagyon szívesen használják rendszerint az izgalmasan csengő céges sztorikat.

Minél hosszabb időre nyúlik vissza egyik-másik történet, annál több meseszerű elem szokott felbukkanni bennük, amelyek egy része nyilván a fantázia szüleménye. Ez igazából nem gond, hiszen nem ártunk vele senkinek, a terméknek pedig általában jót tesz, hiszen misztikussá, legendákkal teli sztorivá változtatja az olykor nyomorúságos körülmények között kezdődő történeteket.

A Jack Daniels már sokak fantáziáját megmozgatta, amire rászolgált egyebek mellett az a tény is, hogy Amerikába vezetnek a márka gyökerei. Ma már temérdek íz-kombinációban és különböző aromákkal is készítenek termékeket ezzel a névvel, bár az igazán nagy rajongók általában ragaszkodnak az eredeti kompozícióhoz.

Sokak szerint ugyanis ami jó, azt nem kell túlcifrázni. Ha megengedhetünk magunknak némi általánosítást, akkor talán nem túlzás azt mondani, hogy a most tárgyalt ital, tehát a Jack Daniels a férfiak műfaja szokott lenni. Kevés az a hölgy, aki fogyasztónak mondhatja magát, még kevesebb a rajongó, habár a kivétel erősíti a szabályt.