WC tartály különböző formákban és méretekben

WC tartály
WC tartály

Amikor valaki fürdőszoba építésre szánja el magát, sok szempontot figyelembe kell vegyen. Az illemhelyek tekintetében nagy figyelmet szükséges szentelni nemcsak a vécé tartósságára és minőségére, hanem annak tartályára is. Ahhoz, hogy a toalett minél hosszabb ideig tudjon gond nélkül működni, a WC tartály strapabírósága sokban hozzájárul.

Különböző módokon lehet beépíteni ezeket. Az elterjedt, hagyományos külső szerelésű WC tartálynál is megkülönböztethetők a felső és alsó elhelyezésűek. Az előbbinél vannak a szigetelt és szigetelés nélküli tárolók. Ennél a változatnál, távol helyezkedik el a vécétől, és mivel hideg a benne található víz, melegben párásodik, esetenként csöpög.

A szigetelt öblítőknél a párásodás veszélye nem áll fenn. Az alsó elhelyezésű víztároló közelebb tevődik a csészéhez a beszereléskor, így a víz egy vastagabb csövön keresztül áramlik. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a falsík mögé telepített WC tartály. Gyorsan kialakíthatóak, és cserélhetőek is.

Ezek nagy része mind hőszigetelt, így nem jöhet létre az öblítő külső felületén páralecsapódás. Mivel a fal mögé kerül, nem bontja meg a falsík egységét. Esztétikus, hely spórolás szempontjából ideális. Tökéletes választás azoknak, akik most készülnek a házuk építésére, korszerűsítésére vagy a fürdőjük felújítására.

Abban az esetben, ha elromlik, egy a beépítésnél előre kialakított szerelő nyíláson keresztül történik a javítása. Arra viszont számítani kell, hogy a rendbe hozása több pénzbe fog kerülni, mint a többi modellnek. A WC tartály megtalálható műanyag, kerámia vagy porcelán kiszerelésben is, mindenkinek tetszése szerint.