Hogyan is tudja védeni a házi vízmű tartály a szivattyút?

házi vízmű tartály
házi vízmű tartály
Családi házaknál nagyon fontosak a megfelelő, remekül működő és mindig megbízható vízellátó rendszerek. Ezeknek a szerves részévé vált az évek során a házi vízmű tartály. Egy olyan berendezésről van szó, aminek a segítségével kis mennyiségű vízfelvétel esetén a szivattyú nem kapcsol be minden alkalommal, ami ugye hosszútávon nagyon sok megtakarítást eredményezhet.
A házi vízmű tartály lényege tehát, hogy a puffertartályban lévő membrán által tárolt víz kerül felhasználásra. Ennek eredményeként az amúgy is sok helyen túlterhelt szivattyú meg tud egy picit pihenni és nem kell mindig ki- és bekapcsoljon a legkisebb feladatok elvégzése miatt.

Kétségtelen, hogy jelentősen csökkenhet a berendezés élettartama az ellenkező esetben, ezért egyáltalán nem is csoda, hogy sokan gondolkozás nélkül a házi vízmű tartály mellett döntenek ott, ahol ennek a kialakítása megoldható.
Sok szakember állítja, hogy házi vízellátásnál, illetve frekvenciaváltós vízrendszerek használatakor bizony egy elengedhetetlen berendezésről van szó. Számos teszt igazolta, hogy a beépítésével sokkal nagyobb hatékonyság érhető el, azonban ehhez kell az is, hogy megfelelő méretű legyen a házi vízmű tartály.

A házi vízmű tartály megvédi a szivattyút

Jogosan kérdezik sokan a szakértőket, hogy miért is romlik el olyan hamar a szivattyú, ha gyakran van ki- és bekapcsolva? A gond a túlmelegedéssel van ezeknél az eszközöknél. A házi vízmű tartály egyik fontos feladata, hogy ezt a terhet levegye a szivattyúról, aminek hála megnő annak az élettartama és nem kell évente vagy kétévente beruházni egy új berendezésbe.
Tudni érdemes, hogy a szivattyú nagyjából 20-szor kapcsolhat be szabályos időközönként anélkül, hogy meghibásodna. Abban az esetben, ha ez a szám duplájára nő, akkor valószínűleg nem lesz túl hosszú életű a szivattyú házi vízmű tartály nélkül. Igazából nem azzal van itt a baj, hogy állandóan működik a szivattyú. Sokkal rosszabbat tesz neki az, hogy ugye indításkor egy nagyobb mennyiségű áramot vesz fel, ami egy pillanatig akár 4-5-szöröse is lehet a normál üzemmódénak.