Kabin bőrönd zippes válaszfallal

A repülők fedélzetén korlátozott mennyiségű tárolóegység áll az utasok rendelkezésére. Éppen ezért ne próbálkozzunk feljutni egy nagyobb méretű bőrönddel, mert valószínűleg nem fog sikerülni, de ha mégis, akkor nem lesz hová tennünk. Erre a célra számos kabin bőrönd közül választhatunk, amiket kifejezetten ebből a célból terveztek. Akár légitársaságok szerint is választhatunk kabin bőröndöt.

Európában a két legnépszerűbbnek a WizzAir és a RyanAir számít. Mindkettő más-más szabvány szerint határozza meg a kabin bőrönd megengedett méretét. Hogyha az előírásoknak megfelelően szeretnénk utazni, akkor érdemes ennek alapján kiválasztani a tökéletes modellt. Kisebb lehet a megadott maximumnál, de nagyobb sohasem, mert ez nem várt problémákat vonhat maga után.

Habár ezek kisebbek, a súlyuk mégis meghaladhatja a 10 kg-ot megpakolt állapotban. Egy ekkora csomaggal nem könnyű közlekedni a reptéren. Viszont a kerekek éppen a mobilitást szolgálják. Minél jobb minőségű egy kabin bőrönd kereke, annál egyszerűbb lesz a mozgatása. A kemény gumikerekek előnyösebbek, mint a műanyag, mert jobban veszik az egyenetlenségeket és nem csapnak olyan nagy zajt.

A gumírozott alátétes emelőfogantyúval ellátott változatokat könnyedén meg lehet emelni. A raktér beosztására is gondoltak a kabin bőrönd belső részének a kialakításakor, ami zippes válaszfallal különíthető el. Ha egy kézipoggyász eleget tesz ezeknek a szempontoknak, akkor az lehet az utazók álma, mert minden megvan benne, amire ilyenkor szükség van. Kompromisszumok nélkül kellemesebb utazni.