Klímaberendezés a júliusi kánikula ellen

Megfelelő klímaberendezés
Megfelelő klímaberendezés

Amikor 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, akkor a legtöbb ember vízparthoz közel igyekszik húzódni. Nélkülözhetetlen ebben az esetben egy klímaberendezés, hiszen a fülledt irodában vagy egy bezárt, nehezen szellőző teremben bizony sokszor egy jéghideg üdítőital vagy ventilátor nem elegendő ahhoz, hogy megfelelő körülményeket teremtsen a júliusi forróságban.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy vízparton nyaralhasson és a Balatonban vagy az Adriai-tengerben fürödve vészelhesse át a kánikulát. Egy klímaberendezés olyan multifunkcionális készülék, amelyik nemcsak a nyár közepén jelentkező forróság leküzdésére ideális, hanem párátlanítani és fűteni is lehet vele, tehát segít a penészesedés elleni harcban és az őszi, hűvösebb időben meleget is teremthetünk vele. A bolthely.hu egy német felmérés alapján összehasonlított 6, rendkívül népszerű berendezést az oldalon. A Bonus „Monoblock 2,6 kW”, a DeLonghi „PAC N80”, a Fakir „Prestige 1020”, a Pro-Klima „MPG-09CRN1”, a Trotec „PAC-3500” és a Whirlpool „AMD 092/1” típusú készülékek egyaránt jó minősítést kaptak az értékelés során, habár valamennyi gépnek voltak előnyei és hátrányai egyaránt.

A legnagyobb hűtőteljesítményre például a Trotec és a DeLonghi márkájú klímaberendezés képes, ezek azonban a jelentős súllyal rendelkeznek és igen nehezen szállítható berendezések, ugyanis 5, illetve 8 kilogrammal meghaladja a többi gép súlyát. Mielőtt vásárlásra szánja el magát, érdemes tájékozódni a kiválasztott klímaberendezés tulajdonságairól és az igényeinek megfelelően választani.