Költséghatékony megoldás a mennyezet szigetelés

mennyezet szigetelés
Mennyezet szigetelés

Az energiatakarékosság egyre komolyabb kérdéseket vet fel és ezekre érdemes mielőbb válaszokat találni. A 2021-es év sok szempontból rendhagyó, viszont ami kiemelkedik ebből, az a fűtéssel kapcsolatos költségek egyre meredekebben történő növekedése. A családi házak és apartmanok kiadásait úgy lehet a legjobban visszaszorítani, ha a meleggel takarékoskodunk.

Természetesen itt nem arra kell gondolni, hogy fázni fogunk, hanem a mennyezet szigetelés valósuljon meg mielőbb! Ezen eljárás keretében ugyanis komoly mennyiségű hőenergia tartható vissza. Ha pedig nem kell feleslegesen előállítani azt, akkor a pénztárca sem fog gyorsan kiürülni.

Mikét valósulhat meg a mennyezet szigetelés?

Amikor a mennyezet szigetelés szóba kerül, általában kétféle oldalról közelíthetünk. Az egyik a beltérből való, a másik pedig a padlás szigetelés. Bárhogyan is döntünk, mindenképpen alaposan meg kell nézni a felhasznált alapanyagok minőségét. Bár a falaknál a polisztirol nagyon könnyen alkalmazható anyag, de ilyen esetben jobb elkerülni, ugyanis könnyen páralecsapódást és penészedést okozhat. Ez azért történik, mert a meleg, nedvességben gazdag levegő felfelé száll és az elemek annyira jó munkát végeznek, hogy nem hagyják átszellőzni a felületet.

Az üveg- és kőzetgyapot ezzel szemben teret ad a nedvesség távozásának, így minimális veszteség mellett gondoskodnak a kellemes belső klíma megteremtéséről. A mennyezet szigetelés minden esetben egy alapos felméréssel kezdődjön és érdemes profi szakemberre bízni a kivitelezését! Ne sajnáljuk a pénzt erre a célra, mivel megtérül néhány szezon alatt, a tüzelőanyag megtakarítása révén. A mennyezet szigetelés révén mindenki jól jár.