Lehetőségek az álmennyezet készítés terén

Álmennyezet készítés
Álmennyezet készítés

Lakásfelújítás előtt alaposan át kell gondolni, hogy pontosan mit szeretnénk. Nem árt egy szakemberrel is megvitatni az ötleteinket, nehogy a végén derüljön ki, hogy kivitelezhetetlen. Az utóbbi években egyre gyakoribb az álmennyezet készítés a lakásfelújítás során. Egyrészt könnyen kivitelezhető, a modern alapanyagoknak köszönhetően, másrészt igen dekoratív megoldások születhetnek egy kis fantáziával.

Az álmennyezet készítés több módon is megoldható. A legegyszerűbb a mintás polisztirol lapok felragasztása. Ennek csak dekorációs funkciója van. Gyakran azonban az álmennyezetnek más jelentőségei is vannak. Magas belterek esetén, a fűtés hatékonyságának a növelése megvalósítható a légtér csökkentésével. Ezt álmennyezet készítéssel érhetjük el a legegyszerűbben.

A hőszigetelésben is lehet szerepe az álmennyezetnek. Nemcsak polisztirolból készíthetünk ilyet, hanem gipszkartonból is, ami igen jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Valójában fából, fémből és műanyagból is megoldható az álmennyezet készítés, az igényeknek megfelelően. Ilyenkor a helyiség világítását is meg kell oldani. A leggyakoribb a rejtett fényforrások alkalmazása.

Ez hangulatossá teheti a szobát. A lámpatesteket ilyenkor az álmennyezet mögé rejtik, így csak az előbukkanó fényt láthatjuk, ami gyakran igen különleges hatást kelt. Az álmennyezet készítés során érdemes LED fényforrásokat használni, hiszen azok ritkán szorulnak karbantartásra. Az álmennyezet készítéskor a lámpatestek nehezen hozzáférhető helyre kerülnek, ezért az égőcsere nem egyszerű feladat, de a nem mindennapi látvány mindenképpen megéri a fáradozást.