Mire figyelj a Pandora karkötő méretek kiválasztásánál?

Pandora karkötő méretek
Pandora karkötő méretek

Ha túl hosszú egy karkötő, akkor könnyen beleakadhat valamibe és így nagy az esély, hogy elszakad. A Pandora karkötő méretek kiválasztásánál azért is érdemes a hosszra figyelni, mert ha charmot szeretnénk ráfűzni, akkor ehhez is szükség van valamennyi helyre. A karcsatok hossza általában centiméterként növekszik, ezért a gyártó 1-2 cm hosszabb méretet ajánl, mint a díszt mellőző modelleknél. A cég legtöbb charmját úgy tervezték, hogy rá lehessen húzni a karláncra.

Ez lerövidíti a hosszt valamelyest, ezért kell valamennyi ráadás. Túl sok sem jó, mivel ha nagyon belóg, az zavaró lehet. Ezért a Pandora karkötő méretek meghatározásánál a gyártó 16-18 cm csuklóra 19-es méretű láncot ajánl, egy 15-16 cm csuklóra pedig 17 cm-t. A csuklót egy szalaggal érdemes lemérni, de egy puha mérőszalaggal is megoldható.

Ennek passzentnek kell lenni a méréskor, így lehet a legbiztosabban meghatározni az alaphosszt. A karcsatokra helyezhető fityegő nem új dolog, hiszen már a honfoglalás idejéből származó ékszereken is láthatunk hasonló stílusú díszeket. Természetesen abban a korban még nem ipari körülmények között, hanem szorgos ötvösök keze munkájával készültek ezek a díszek, általában bronzból, de nemesfémekből is, a megrendelő anyagi helyzetének függvényében.

A Pandora karkötő méretek 16 cm-21 cm között variálnak, de a hossz a modelltől is függ. Válogatás közben érdemes a nekünk tetsző modell adatlapjára is rápillantani, mivel itt feltüntésre kerültek a rendelhető Pandora karkötő méretek. Ez azért is fontos, mert nem minden darab készül minden méretben. A méret meghatározása után következhet a charm kiválasztása, ahol a gyártó gazdag választékot kínál.