A borókabogyóból készült ital igazán karakteres ízvilággal rendelkezik, ami több lépésben készül el. A gin márkák két fő kategóriába sorolhatóak, annak függvényében, hogy milyen minőségű párlatból állítják elő. A borókabogyóhoz többféle gyógynövényt adnak, több órán át áztatják, majd az így elkészült alapanyaghoz cukrot és citrusokat adnak. A prémiumminőségű gin márkák önmagukban is fogyaszthatóak, de önthetjük jégre is, ha hűsítőként fogyasztanánk. Érdekes koktélok alapanyagaként is megismerkedhetünk a karakteres ízükkel.
A skót területről származó gin koriandert és angelikagyökeret tartalmaz. Élénk, lendületes aromáját sokan kedvelik. Virágos lecsengéséhez kristálytiszta párlat társul. Kimagasló minőségét nagyszerű ár jellemzi. Ezzel szemben, az angol gin márkák 10 növénnyel dúsított változata igazán száraz, jellegzetes ízvilággal csábít. Az édesgyökér és mandula mellett, a bors és a citromhéj uralkodik. Érdemes behűtve fogyasztani, ha igazán élvezni szeretnénk ezeket a frissítő aromákat. Kóstoljuk meg a japán különlegességet is, aminek alapját a cseresznyevirág és levél adja meg. A tea alapú gin rendívül összetett aromával rendelkezik. Bármilyen italhoz bátran keverhető, de ha igazán merészek akarunk lenni, akkor adjuk vermouthoz. Különleges kiadású gin márkák közé tartozik az epres angol Beefeater. A fűszeres gin jegyei mellé bekerült egy édes, zamatos eper aroma, ami igazán izgalmassá teszi. Ez az élénken gyümölcsös, krémes, vaníliás lecsengésű ital szobahőmérsékleten fogyasztható. A 47 fokos német gin fenyőfa jellegéről híres. Prémiumminőségű koktélok alapanyagaként vált közkedvelté.