Nem bocsát ki káros anyagokat a levegőtisztító

levegőtisztító
Levegőtisztító

A modern városok szennyezett környezete negatív lenyomatot hagy a légkörben, amit mindnyájan belélegzünk. Éppen emiatt számos veszély fenyegeti a városlakók egészségét. A levegőtisztító a vírusok, a baktériumok, a gomba spórák, a pollen és más káros mechanikai és kémiai szennyező anyagok elleni küzdelemre jött létre. Ha nem használ ilyen készüléket az otthonában, akkor ezek a káros vegyületek elkerülhetetlenül bejutnak a helyiségbe, ami az egészségre és a jólétre nézve is veszélyesek.

A lakásban azért is szükség van levegőtisztítóra, mert sok belső tárgy (bútor, építőanyag, padló) káros vegyületeket bocsáthat ki. A háziállatok szintén az allergének forrásai lehetnek, de maga az ember is a légzés folyamata által elkerülhetetlenül csökkenti az oxigénszintet és növeli a széndioxid koncentrációját a helyiségben.

Ennek megfelelően, levegőtisztító nélkül és csupán az ablakok bezárásával lehetetlen javítani a lakás belső légkörét, hiszen ez nem fog megszabadítani azoktól a szennyező anyagoktól, amelyek a levegőbe főzés közben kerülnek, valamint a belső tárgyakból és a háziállatokból származnak.

A levegőtisztítók egyik jellemzője, hogy ezek nemcsak a vírusokat és baktériumokat tárolják a HEPA szűrő felületén, hanem hatékonyan ki is iktatják azokat. Ennek oka az a tény, hogy az elektrosztatikus egység baktériumölő ózon koncentrációkat generál, amelyek lehetővé teszik a HEPA szűrőn lerakódott baktériumok és vírusok teljes elpusztítását. Az ózon használata a levegőtisztítók révén teljesen biztonságos és nem káros az egészségre.