Vodka kristálytiszta kivitelben

vodka
vodka

Bizonyos italokat az egyedi ízviláguk és aromáik miatt szeretünk fogyasztani. Ilyen például a whisky, a pálinka, a bor, a gin stb. Viszont a vodka esetében már teljesen más a helyzet. A minőséget a tiszta, mellékízektől mentes kivitel határozza meg. Éppen ezért nem mindegy, hogy miként készül az adott változat.

Hogyha egy igazán jó vodkát szeretnénk inni, akkor olyat kell keresnünk, aminek az elkészítése során a precíz lepárlásra koncentráltak és nem a szűrés által igyekeztek elérni a tökéletes végeredményt. Ezzel a módszerrel készülnek a legnívósabb márkák, amelyek hamar meghódítják a vodkakedvelők szívét. A közel semleges íze miatt, kitűnően használható koktélok alapanyagaként, az alkoholtartalom fokozásához.

Persze nemcsak „tiszta“ ízű vodkák léteznek, hanem válogathatunk a különféle ízesítések között is, hogyha valamilyen egyedi különlegességre vágyunk. Ebben a kategóriában általában gyümölcsízekkel találkozhatunk. Az oroszok és lengyelek nemzeti italaként tartják számon, hiszen leginkább ők fogyasztják és készítik előszeretettel ezt az italt.

Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy gyakran más nemzetek is képesek kitűnő minőségű vodkát előállítani. A méltán híres Grey Goose például francia eredetű, viszont mára már a Bacardi tulajdonában áll. A kezdetek kezdetén ez a márka a semmiből bukkant elő és hamar meghódította az újgazdag fiatalok egy csoportját, akik valamilyen különlegességre vágytak, hiszen 90-es évek közepén a svéd Absolut vodka már nem volt elég extravagáns. A szokatlan üzleti stratégia bejött, miszerint elég volt csak jó drágán kínálni és máris két kézzel kaptak utána.