Redőny a sokoldalú előny!

A redőny felszerelése sok előnnyel jár
A redőny felszerelése sok előnnyel jár
A redőny felszerelése sok előnnyel jár

A témában jártas szakemberekhez általában az első érdeklődő kérdés többnyire a redőny árakra vonatkozik. Mennyiért, milyen gyorsan, mely anyagok felhasználásával lehet megoldani a problémát?
Ám kevesen gondolnak a redőny árakon túl, s mélyülnek el a redőnyök adta előnyökben. Az alábbi pár pontban összegyűjtöttük azokat a sokszor fel sem merülő „bónuszokat”, amik még ellenállhatatlanabbá teszik a redőnyök készítését.

Hogy mire jó a redőny? Például nem süt be a nap a szobába – adják sokan az automatikus választ.
A feltevés nem téves, ám ez csak egy apró szegmense a pozitív tulajdonságok listájának. A jégkárok is enyhíthetőek megfelelő nyílászáró-védelem mellett, s például a rengeteg kellemetlenséget okozó rovarok is távol tarthatóak a belső terek megfelelő lezárásával. A hőszigetelésnek köszönhetően nyáron árnyékot vetnek a redőnyök, míg télen fokozottabbá, komplexebbé válnak a nyílászárók szigetelése, ezáltal a redőnyökkel „lezárt” terek kifűthetőbbé válnak.

Ha csak a fentebb említett előnyöket nézzük már akkor is belátható, hogy a redőnykészítésre fordított költség olykor tetemes károktól és azok kijavításának költségétől is megkímélhetik a redőnytulajdonosokat, de ezzel még nincs vége a redőny jótékony hatásainak, tulajdonságainak.

Az utcafronton élők számára hatalmas segítséget nyújtanak a redőnyök, hiszen tompítják a kinti zajokat, a közlekedő járművek folyamatos zúgását. Így nem csak az optimális redőny áraktól válhat nyugodttá a tulajdonosok álma…

Kevesen gondolnak úgy redőnyeikre, mint vagyonvédelmi tárgyakra, pedig egy minőségi redőnybe beépített feltolásgátlóval megakadályozható a redőny feltolásával történő  ingatlanba való bejutás.

Végül pedig egy esztétikus, lakberendezési szempontból is kiemelkedő redőny öltözteti a nyílászárót, s általa a lakás/ház környezetét is. Jó példák erre a műemlékvédelem alá eső épületek, melyekre minőségi, faragott faredőnyök készülhetnek, míg egy modernebb családi házra a műanyag, vagy alumínium redőny típusai is szóba jöhetnek, a  színárnyalatok teljes skáláján mozogva. Mivel a napsütés kifakíthatja a redőnyöket, így a napsütötte nyílászárókra inkább a világos, főleg fehér, színű redőny ajánlott, míg a kevésbé napsütötte keleti oldalak nyílászáróira a sötétebb árnyalatú redőnyök felszerelése is jó megoldás lehet.

A minőségi redőnyök színe bőséges kínálatból választhatók.

Amennyiben a redőnyökkel vagy azok árával kapcsolatban kérdése lenne forduljon bátran a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársaihoz, mert több évtizedes tapasztalataikkal segítenek Önnek minden felmerülő kérdését tisztázni.