Rengeteg helyen végezhető allergia vizsgálat Budapesten

Több helyen is végezhető allergia vizsgálat Budapesten
Több helyen is végezhető allergia vizsgálat Budapesten
Több helyen is végezhető allergia vizsgálat Budapesten

Az allergia tünetei, kortól és nemtől függetlenül, bármikor és bárkinél jelentkezhetnek. Nem kíméli sem az idős, sem a fiatalgenerációt és nem számít az sem, hogy férfi vagy nő az illető. A betegség kezelésére többféle módszer is létezik, de előbb meg kell állapítani, hogy pontosan mi váltja ki a tüneteket. Allergia vizsgálat Budapest számos pontján végezhető, így a fővárosban és annak vonzáskörzetében élőknek nem lehet okuk panaszra ebből a szempontból. Választék ugyanis van bőven.

A város közel ötven orvosi intézményében várják a specialisták a betegeket, így mindenki könnyen megtalálhatja az otthonához legközelebb levő kórházat. Az allergiás megbetegedések kialakulásáért gyakran egy-egy fehérje molekula a felelős, ami a legtöbb esetben ártalmatlan, viszont az immunrendszerünk mégis ártalmas szervezetként azonosítja és felveszi a harcot ellene. Ez különböző gyulladásos tüneteket okoz, ami megnyilvánulhat viszketésként, orrfolyásként, de súlyosabb esetekben, akár asztmás rohamokat is előidézhet. Az allergia vizsgálat Budapesten is úgy zajlik, mint bármelyik más városban.

Első lépésként az orvos konzultál a beteggel (vagy kisgyermek esetén a páciens szüleivel). Konzultáció nélkül el sem kezdődik az allergia vizsgálat Budapest egyetlen egészségügyi központjában sem. Ugyanis körülbelül 1500 olyan molekulát írt le eddig az orvostudomány, ami allergiás reakciókat válthat ki. Konzultáció nélkül ezekre mind le kellene tesztelni a beteget, amit sem a pénztárcája, sem a szervezete nem viselne el.

Ezért a konzultáció során, az orvos megpróbálja kideríteni, hogy a páciens milyen anyagokkal kerülhetett kapcsolatba a munkája során, ami kiválthatta az allergiás reakciókat. Így képes leszűkíteni a lehetséges allergéneket néhány darabra, amelyekre már könnyen elvégezhetőek a tesztek. Az allergia vizsgálat Budapest kórházaiban is néhány tíz percet, esetleg egy órát vesz igénybe és rögtön ki is derül az eredmény. Kivéve az Epicutan teszt, mert az akár 2-3 napot, sőt, egyes esetekben akár egy hetet is igénybe vehet, mire megbízható információt szolgáltat.