Rengeteg rajongót tudhat magának a Jagermeister

Jagermeister
Jagermeister

Aki egyszer megkóstolta ezt a híres italt, soha nem fogja elfelejteni az ízét. Ha nem élünk vissza vele, valóban javítja az emésztést és jótékony hatással van az egész szervezetre. Ha a Jagermeister túl erős számunkra, akkor ásványvízzel vagy gyümölcslével is hígíthatjuk. A keserű innivalót sok évvel ezelőtt találták fel gyógyszerként, aminek célja az emésztés javítása volt.

Amikor a betegek kipróbálták, elkezdték élvezni az ízét és nemcsak gyógyászati céllal fogyasztották. Ez egy 35 fokos likőr, ami bizonyos gyógynövényeket tartalmaz és tölgyfa hordóban érlelnek. A gyártó vállalat gondoskodik arról, hogy az ital receptjét ne lehessen megfejteni. Csupán annyi ismeretes, hogy a Jagermeister körülbelül 55-60 összetevőt tartalmaz: vizet, alkoholt, karamellt, cukrot, gyömbért, szegfűszeget, sáfrányt és másokat.

A környezetbarát helyekről gyűjtött gyógynövényeket gondosan válogatják, szárítják, őrlik és szigorúan meghatározott arányban keverik össze. Ezután alkoholt öntenek a keverékbe, majd többször átfőzik és lepárolják. A kapott italt tölgyfa hordókba töltik és érlelik, hogy színt és ízt adjon neki. Ezt követően a Jagermeistert leszűrik, karamellt és cukrot adnak hozzá, majd további 6 hónapig áztatják. Végül speciális sötét palackokba töltik, aminek az üvege védi a tartalmat a napfénytől.

Minden üvegre rábélyegzik a palackozás dátumát. A palack üvegének szilárdsága lehetővé teszi, hogy még akkor is megőrizze az integritását, ha súlyos ütéseknek van kitéve. Ez arra emlékeztet, hogy a Jagermeistert egykor elsősorban vadászoknak szánták. Az üvegen lévő minta megnehezíti a hamisítást. A címke egy szarvas fejét ábrázolja. Az állat szarvai felett pedig egy izzó kereszt látható.