Stevia cukor helyett

Stevia
Stevia
Stevia

Az édes az egyik alapíz, így nem csoda, hogy az iránta való igény mindenkiben megvan, csak kinél nagyobb, kinél kisebb mértékben. Sajnos azonban a cukorfogyasztás már bizonyítottan nem egészséges. Az elhízás mellett még számos betegség kialakulásáért is felelős lehet, így jobb, ha kerüljük, vagy legalább minimális mennyiségben fogyasztjuk. A stevia egy remek alternatíva, ha mégsem szeretnénk az édes ízről, illetve az édességekről lemondani. A Stevia Rebaudiana Bertoni egy szubtrópusi növény, melynek friss hajtásaiból egy olyan édesítőszert állítanak elő, melynek emésztéséhez nincs szükség különösebb lebontásra,

így nem csak a fogyókúrázóknak, életmódváltóknak jelent kiváló opciót, hanem akár a cukorbetegek is nyugodtan használhatják. Egyes tanulmányok még arra is rámutattak, hogy a 2-es típusú cukorbetegségre kimondottan jó hatással is van. A stevia segítségével édesíthető minden étel és ital, sőt sütésre és főzésre is alkalmas, mivel hő hatására sem bomlik le a hatóanyaga. Egyes országokban már évtizedek óta alkalmazzák, de mellékhatást még senki, sehol nem jegyzett fel.