Mexikóból származó különleges szeszesitalt keres a hazai piacon? Akkor egy üveg tequilaszerű mezcal lesz a tökéletes választás, hiszen az íze krémes, füstös jellegű, uborka és trópusi gyümölcsök keveredésével született meg. Némi feketebors lelhető fel az összetételében és egymás lecsengésében alkot teljes harmóniát. Az őshonos agávé erjesztésével és lepárlásával készítik el. Napjainkban ugyanazzal a módszerrel kerül előállításra, mint 200 évvel ezelőtt. A mezcal a hagyományos gyógyászatban foglal el fontos helyet és a vallási életben is szerepet kap.
Nem tartalmaz meszkalint és egyéb tudatmódosító szereket sem. A mezcal nem olyan népszerű ital, mint a tequila, de így is van rá igény világszerte. Fogyasztását tekintve, ezt az italt érdemes tisztán megkóstolni és nem koktélokba keverve ízlelgetni. Gyakran citrom, narancs vagy méz kíséretében szolgálják fel. Őrölt chilivel és sóval szoktál meghinteni. Tévhitnek számít, hogy Mexikóban hernyóval palackozzák a agavéból készült párlatokat. A tequila palackokba sohasem tesznek hernyót. A gusano nevű hernyót a mezcalhoz szokták néha adni, így határozzák meg, hogy ez az ital mennyire erős. Ha a hernyó hamar elpusztult benne, akkor nagyon erős alkoholtartalommal bír az ital, ha pedig túl gyenge, akkor életben marad. Ha igazi különlegességre vágyunk, akkor érdemes a híres Casamigos Mezcal Joven italt megkóstolni, ami a híres színész, George Clonney nevéhez fűződik. Az édeskés szeszesital gyógynövényekkel dúsított aromával rendelkezik. Törtfehér színéről azonnal felismerhető. Illata komplex, a mezei virágokhoz hasonlítható, enyhén szénás jelleggel.