A bortrezor gondoskodik a minőség megőrzéséről

bortrezor
Bortrezor

Vannak emberek, akik ilyen-olyan tárgyakat gyűjtenek, legyen szó bélyegről, italokról, festményekről, tulajdonképpen bármiről. Az italok kategóriájában gyakran találkozunk borgyűjtő fogalommal, akik temérdek pénzt képesek kiadni azért, hogy egy-egy ritkaságnak számító palackot megszerezzenek.

Viszont ez igen drága hobbi és ezt nagyon kevesen engedhetik meg. Viszont a bortrezor megadja a lehetőséget azoknak is, akik nem a felső tízezer köreiből valók, hogy valamilyen szinten ők is büszkélkedjenek ebben a témában valamivel. Mi a bortrezor? Egy olyan elkülönített és lezárt rész, ahová a megvásárolt palackokat el lehet helyezni, az adott pincészetben.

Miért jó a bortrezor? Nemcsak azért, hogy elmondhassuk, nekünk van ilyen, hanem az ideális körülmények biztosítására, amit ez a nemes nedű megkövetel. Hiszen a pincében direkt erre szánt helyen ideális a hőmérséklet és a páratartalom, de még a minőséget rontó fény sem lesz jelen. Sőt, „palack-sokk” sem éri a bort, amit a hűtés során a hűtőszekrények mozgása, berregése okoz. Egyre több az olyan borászat, ahol felkínálják a bortrezor lehetőséget az ezt igénylő személyeknek.

A bortrezor státuszszimbólum is

Amennyiben valaki elmondhatja azt, hogy az ilyen helyen tárolja a borait, arról a személyről a rokonok, barátok, üzletfelek is elismerően nyilatkoznak, hiszen nyilvánvaló, hogy a minőségre rengeteget áldoz, ami nemcsak a borról mondható el, hanem általában mindenről. A bortrezor igénylésekor nemcsak egyszerű helyet kap az ember a nedű tárolására, ugyanis a pincészetek, akik ezt a szolgáltatást felkínálják, árkedvezményt is csatolnak a pincészet vendéglőjében vagy éppen meghívót nyújtanak át degusztációs többfogásos vacsorára, esetleg tematikus borkóstolásra.

Sőt, a tárolt borokat szakszerűen fel is szolgálják, ha erre van igény, ráadásul sommelier segítségével. Viszont, aki az otthonában óhajtja megkínálni a vendégeit a bortrezor nedűiből, az igényelheti a házhozszállítást, így nemcsak egy hely lesz a bortrezor, hanem számos lehetőséget kínáló alternatíva is.