A trekking fogalma röviden

trekking
trekking

A hozzáértők már tudják jól, egyáltalán nem mindegy, pontosan milyen típusú kerékpárt szerzünk be magunknak, hiszen a terep minősége és milyensége határozza javarészt meg, hogy mire van szükségünk.

A trekking bicajok esetében is fontos tudatosítani, hogy mik azok a feltételek, amelyek indokolttá teszik ennek a típusnak a beszerzését. Tudni kell, mit is jelent ez a kifejezés. Amennyiben vegyes terepen szeretnénk tekerni, ráadásul hosszabb távon, akkor bizony nagy a valószínűsége, hogy a trekking lesz a nekünk való modell.

Érdekes dolog ez, ugyanis amikor bemegyünk a boltba és az eladó megkérdezi tőlünk, hogy mire kell a bicikli vagyis javarészt hol fogjuk használni, nem teljesen nyilvánvaló, hogy mi lesz a válasz.

Hiszen egy átlagos ember, akinek nem tartozik a mindennapjaihoz a biciklizés, lehet nem mindjárt a trekking kerékpárra gondolna, amikor egy új bringát szeretne magának. Nyilván változik, hogy az ember mikor és mire szeretné használni a kerékpárját, vásárláskor azonban mégis meg kell tudjuk fogalmazni, hogy mire szánjuk, hiszen máskülönben nagyon nehézkes lesz a döntés ez ügyben.

A lényeg mindenesetre az, hogy nagyjából gondoljuk át a jövőképünket és ha például minden hétvégén ki szeretnénk menni a terepre egy kis túrabiciklizésre, akkor egészen más a helyzet, mintha csupán a városban tervezünk közlekedni.

Nem sokan engedik meg maguknak, hogy több különböző típusú biciklit tartsanak otthon, hiszen mindegyik helyet igényel. A trekking kerékpár mindenesetre jó választás lesz mindazoknak, akik egy könnyű, gyors, egyszerűen kezelhető bringával szeretnének sok kilométert letekerni.