BalatonBor, nemes nedű ünnepi alkalmakra

BalatonBor választék
BalatonBor választék

Akik szeretik a szőlőt és a földet, azokból nagyon jó szakemberek válnak, akár szőlőtermesztésről, akár borkészítésről van szó. Az ilyen személyekről, jóformán el lehet mondani, hogy a szőlő és bor szerelmesei, mert olyan gonddal, szeretettel, tesznek mindent, hogy még a tudást és hozzáértést is nemesítik ezáltal.

BalatonBor, nemes nedű ünnepekre

A BalatonBor is több mint 20 pincészetnek köszönhetően jött létre, pontosabban a Balaton Kör és Rizling Generáció közös eredménye. Tulajdonképpen bárkinek adott a lehetőség, hogy a BalatonBor elkészítését kivitelezze, csupán be kell tartani az erre irányuló szabályokat. Meg van határozva, hogy mennyi lehet az alkoholtartalma, ami 11,5-12,5% között lehet. A maradékcukornak a tartalma szintén meg van adva, ami 4 g/l. Az erjesztésre és az érlelésre is meghatározott értékek vannak. Mindkettőre 75%, amennyiben acéltartályról van szó és 25% vonatkozik az ászokhordóra. Az érlelés nem lehet kevesebb, mint 4 hónap és csak ezután palackozható. A BalatoniBor jellegzetessége, hogy igazán friss, könnyű, mégis kifejezetten izgalmas íz-világgal rendelkezik. Úgy is fogalmazhatjuk, hogy palackba zárták a balatoni napfényt.

Csodálatos itóka a nyáresti beszélgetésekhez, ami összekovácsolja a társaságot, ahogy tette ezt a pincészetekkel is. Természetesen nem maradhat el a kóstolás sem, a helyszínt Balatonfüred biztosítja, pontosabban az Anna Grand Hotel díszterme. Az idei a harmadik alkalom volt és remélhetőleg még nagyon sok fogja követni. Mivel a borászok folyamatosan törekednek arra, hogy egyre jobb és jobb minőséget állítsanak elő, ezért nem meglepő, hogy a BalatoniBor hamarosan nagyon népszerű és közkedvelt lesz.

Mindenkinek ajánlott, aki a finom nedűket előnyben részesíti, hogy idén a Balatonnál töltött szabadság idejére szerezzenek be néhány palackkal, hiszen bűn lenne kihagyni! A szőlő termesztése, szüretelése türelmet és szakértelmet kíván, ahogy a bor előállítása is. Vagyis a BalatonBor esetében is igaz, hogy akarat, kitartás, munka, hozzáértés, tudás és óriási szeretet van palackozva.