A megfelelő beltéri ajtó megvásárlása.

beltéri ajtó
beltéri ajtó
beltéri ajtó
beltéri ajtó

Bizonyára Ön is volt már olyan helyzetben, hogy valamiről úgy kellett döntenie, hogy nem állt rendelkezésére minden információ ahhoz, hogy átgondolt döntést tudjon hozni. Ilyen esetben sokan a legelső szimpatikusnak tűnő megoldást választják – holott némi utánajárással nem csak egy jó, hanem egyenesen a legjobb választáshoz is el lehet jutni! Vegyük például azt az esetet, amikor valaki beltéri ajtó vásárlása előtt áll! Ekkor a beltéri ajtó származhat a Praktiker, az OBI, a Bauhaus kínálatából is (hogy csak pár igen ismert kereskedést mondjunk), összességében jó megoldást jelentve ezáltal, ám koránt sem biztos, hogy ezzel a vásárló birtokába kerül az a beltéri ajtó, amivel utólag is feltétlenül elégedett tud lenni. Hogy mire kell figyelni akkor, ha beltérre szánunk ajtót? S hogy hol érdemes elkölteni a pénzünket? Lássuk!  www.zenithome.hu

Milyen ajtót szeretnénk?

Az, hogy beltéri ajtó kell, egyértelmű; ám azt, hogy milyen típus mellett kötelezzük el magunkat, az nem. A Zenit Home bemutatótermében tapasztalt szakemberek segítenek döntést hozni, annak alapján, hogy milyen célra kellene az adott ajtó, hogy milyen elvárásai vannak a vásárlónak, s hogy mennyit is szánna minderre. (A Zenit Home esetében a szakemberek még arra is figyelnek, hogy az ajtókhoz minden esetben hozzáillő kilincs is dukáljon.) A beltéri ajtók ma már sokszor úgynevezett CPL-ajtók, azaz laminált kivitelűek. Az előbbi mozaikszó a Continuously Pressed Laminates szavakat takarja; ilyenkor az ajtó nyomtatott mintázattal rendelkezik, erős faforgács lemezre ragasztva. A plusz fedőréteg miatt az ilyen ajtó ellenállóbb, kopásállóbb, mint más ajtók. Ha karcmentes, könnyen kezelhető ajtóra vágyik a vevő, de nem szeretne szemre sem gyenge minőséget, akkor válassza a CPL-ajtókat, melyek megtalálhatóak a Zenit kínálatában! A CPL mellett elérhetőek még festett ajtók, melyek szintén kemény felülettel bírnak, karc- és ütésállóak, valamint furnérozott ajtók is, melyek elegáns megjelenésük miatt nagyon keresettnek számítanak, hiszen magukon hordozzák a valódi fa hatását. Az ajtók akár üveglap betéttel együtt kérhetőek, a természetes fény útját elősegítendő.

Ha nincsen túl sok pénzünk, melyiket beltéri ajtó -t válasszuk?

Hogy a megannyi megoldás közül a vásárló melyikre szavaz, az sokszor csakis a pénztárcán múlik. Aki megbízható, mégis olcsó ajtóra vágyik a beltér esetében, annak nem a tömör fa irányában érdemes nézelődnie, hanem a ragasztott faanyag tömbökkel operáló ajtók környékén. A sík felülettel ellátott, dekorfólia bevonattal rendelkező dekorfóliás ajtók kínálják ekkor a legolcsóbb kivitelt; ilyenkor a fólia ráadásul remekül hozzáigazítható a beltér színvilágához.

Számít a méret?

Természetesen számít! Ahogyan az sem mindegy, hogyan, merre, milyen mechanizmussal nyílik az ajtó (tolóajtóról van-e szó, síkban záródó ajtóról stb.), így az sem jelent elhanyagolható tényezőt, hogy a beltéri ajtó méretek kapcsán milyen szélességgel, magassággal és mélységgel kell számolni. Ma már a korábban jellemző falazással egyidőben történő elhelyezéssel szemben az utólagosan beépíthető ajtórendszerek korát éljük, mely lényegesen egyszerűbbé teszi a megfelelő méretű ajtó beszerzését – akár álló falakkal rendelkező ingatlan esetében, amikor eleve egy adott méretű ajtót keres az építtető. A beltéri ajtó tokkal együtt értendő ma már a Zenit Home-nál is.