Mikor segít a probiotikum kúra?

probiotikus-probiotikumok.hu
probiotikus-probiotikumok.hu
probiotikus-probiotikumok.hu

A szervezetünk számára hasznos baktériumokat probiotikumoknak nevezzük. Szerepük elsősorban az emésztésben és az immunrendszer erősítésében nyilvánul meg. Különböző betegségek megelőzésére más-más baktériumtörzsek ajánlottak, erről a probiotikus-probiotikumok.hu-n olvashatunk. A probiotikum kúra alkalmazásával erősíthetjük immunrendszerünket, állóképességünket, javíthatjuk közérzetünket.

A probiotikumok emésztőenzimeket termelnek, javítva ezáltal az emésztést, hatékonyabbá téve a tápanyag felszívódást. Jobban tudja általuk hasznosítani a szervezetünk a szénhidrátokat, zsírokat, fehérjéket, a vitaminokat és ásványi anyagokat.

Emésztési rendellenességek, felszívódási zavarok esetében tehát ajánlott probiotikum kúrát alkalmazni.

Ha allergiával küszködünk, akkor is segíthetnek a probiotikumok. Az egészséges bélflóra ugyanis gátolja az immunrendszer túlzott reakcióit. Nem titok, hogy az allergiás tünetek a hibás, túlzott immunválasz következményei, ilyenkor a szervezet a „hangyát elefántként” kezeli.

Amikor betegek vagyunk és antibiotikus kezelést kapunk, nagyon nagy jelentősége van a probiotikus kúrának. Az antibiotikumok ugyanis megbontják a bélflóra egyensúlyát, mivel jó és rossz baktériumot egyaránt elpusztítanak. Ilyenkor felszívódási zavarok, étvágytalanság lépik fel, ami tovább gyengíti a szervezetet. Az élelmiszerrel vagy táplálékkiegészítők formájában bevitt probiotikumok révén helyreáll a  (jótékony baktériumok) aránya, és újra egészséges bélflóra állja útját a kórokozóknak.