Skip to content

Magyar borok háza

nem hivatalos oldal

Menu
  • Kezdőlap
  • Borbemutatók
  • Bortanfolyamok
  • Magyar borok háza
  • Borkóstoló pince
Menu

Nem minden asztali bor silány minőségű

Posted on 2018. március 7. szerda
Asztali bor

Egy pohár bor a vacsora mellé remek ötlet, főleg ha valamilyen nehezebb fogásról van szó. Természetesen, mint mindenben, ebben is a mértékletesség központi szereppel bír. Viszont, az asztali bor a finoman elkészített étel mellé elősegíti az emésztést, kellemes hangulatban elköltött étkezést biztosít, ráadásul még hozzájárul ahhoz is, hogy jobb legyen a kedve.

Asztali bor remek választás

A randevúk elengedhetetlen italának is nyugodtan mondhatjuk a bort. Az asztali bor esetében, a megnevezés lehet fantázianév, a kötelező alkoholtartalma minimum 9%. Viszont azt jó tudni, hogy az asztali borok között, sajnos akad jó néhány nagyon silány minőségű is. Mielőtt valamelyik mellett szavaznánk, érdemes kicsit utána olvasni, hogy mi is kerül a bevásárló kosárba. Hiszen az asztali bor is lehet minőségi, finom, de sok a lőre is, amitől jobb tartózkodni. Az asztali bor néven mindenkinek a csekély mennyiségű szőlőből készült, felcukrozott italok jutnak eszükbe, ami sokáig jellemző volt nálunk is. Szerencsére ez már átbillent a másik oldalra és egyre többen döntenek a minőség mellett. Persze azt is tudni kell, hogy bor nemcsak szőlőből készülhet, hanem más gyümölcsből is. A szőlőtermesztés és a borkészítés igen régi időkre visszanyúlnak, hiszen már Kr. e. 4200-ból is kerültek elő olyan kerámiaedények, amelyekben a bor nyomát megtalálták.

20-30 évvel ezelőtt, az asztali bor jellegzetessége az volt, hogy utána elkerülhetetlenné vált a másnaposság. Napjainkban már a különböző pincsészetek arra törekednek, hogy az asztali bor is elérjen egy olyan nívót, amiért érdemes kiadni a pénzt és ha nem is magasztaló szavakkal, de némi dicsérettel lehessen róla beszélni.

Ajándékba adni nem nagyon illik asztali bort adni, ezért, aki szeszesital mellet dönt, mint meglepetést, annak ajánlott a minőségi fajták közül választani. Az asztali bor sem rossz, ha odafigyeltek a készítés során, de messze elmarad a minőségi fajtáktól. Ízlések és pofonok- ez itt is érvényesül, vagyis mindenki amellett dönt, amelyikről úgy gondolja, hogy megfelelő számára.

Legutóbbi bejegyzések

  • Személyre szabható egyedi bögre kínálat a Pixelspolo.hu-tól
  • Professzionális beléptetés és területelhatárolás modern szalagos kordonoszlopokkal
  • Panasonic alközpont és IP rendszertelefon: korszerű kommunikáció egy kézben
  • Arckrémek a modern bőrápolásban
  • Ingatlan vásárlás menete, avagy hogyan készüljön fel tudatosan?

Kategóriák

  • Biztosítás
  • Borkultúra
  • Egészség
  • Építkezés
  • Internet
  • Nincs kategorizálva
  • Szolgáltatás
  • Szórakozás
  • Vásárlás
  • Webáruház
©2025 Magyar borok háza | Design: Newspaperly WordPress Theme